Puppies

Waar ben ik

Dat zullen de pups de afgelopen dagen gedacht hebben. Nu langzaam aan de oogjes worden geopend, en het vlies verdwijnt, zien de pups waar nu eigenlijk verblijven. Vandaag 14 mei, de verjaardag van onze jongste dochter, zijn de pups 16 dagen oud, en merken ze dat ook de achterpoten een functie hebben

oogjes open…

Bella neemt steeds meer pauzes tussen het voeden door, en neemt haar rust, maar als ze weer terug is zien we dat de puppies de achterpoten al meer gebruiken om te verplaatsen. Dit gaat natuurlijk nog niet zo soepel, en om de haverklap kukelt er eentje om, maar het gaat steeds beter.

Afgelopen week zijn we ook begonnen om Bella wat puppy brokken bij te voeren. We gebuiken hier de CaroCroc Puppy voer 28/18. Hier zit dus 28% eiwitten en 18% vet, en dat merken we aan Bella die achter in de tuin geen mooie keutels meer draait maar een puddinkje. Veel vet dus, maar wel erg goed voor de melk, want 12 puppies die elke dag samen meer dan 500 gram groeien, is wel een aanslag op moeders.

Komende week gaan we het verblijf een beetje aanpassen, zodat ze een vuile en schone gedeelte hebben. Moeder Bella ruimt nu nog alle uitwerpselen op uit het nest, maar de komende dagen zal dit wel stoppen, en moeten we iets anders verzinnen. Waarschijnlijk kranten knipsels buiten het warme gedeelte, waar ze slapen.

Het word ook tijd dat ze worden ontwormd, dus dit zal ook een dezer dagen inplannen, en langzamer hand voor de puppies hun nieuwe baasjes zoeken. Enkele reserveringen zijn er al, maar in week 4 hopen we de rest te kunnen plaatsen.

Op naar de volgende week

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *